Prijzen voor Duits residentieel vastgoed stijgen steeds sneller

Prijzen voor Duits residentieel vastgoed stijgen steeds sneller

De prijzen voor residentieel vastgoed in Duistland zijn al meer dan tien jaar aan het stijgen en de versnelling in de laatse 12 maanden was hoog. Het Federale Bureau voor de Statistiek rapporteert spectaculaire prijsstijgingen!

De stijging van de prijs van residentieel vastgoed is aan het versnellen. Volgens voorlopige uitkomsten van becijferingen van het Federale Bureau voor de Statistiek lag de zogeheten huizenprijsindex in het tweede kwartaal 10,9 % boven de waarde van hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar.

Het was de sterkste stijging sinds het begin van de tijdreeks in 2000, zo maakte het Bureua recent bekend. In het eerste kwartaal van het lopende jaar waren de koopprijzen voor appartementen en een- en tweegezinswoningen volgens de laatste berekeningen binnen een jaar met gemiddeld 8,9 % gestegen.

Kopers van onroerend goed moesten zowel in steden als op het platteland aanzienlijk meer betalen dan in het tweede kwartaal van 2020. Vooral in de metropolen Berlijn, Hamburg, München, Keulen, Frankfurt, Stuttgart en Düsseldorf stegen de prijzen van residentieel vastgoed opnieuw sterk. In en om deze metropolen kosten Ein- und Zwei Famileinhäuser gemiddeld 14,7 % meer dan in hetzelfde kwartaal van het jaar ervoor. De prijzen van Eigentumswohnungen stegen hier met 12,9 %.

In deze waarden zijn de bijkomende kosten van een aankoop van het onroerend goed, bijvoorbeeld makelaarskosten niet meegenomen. Uitgangspunt waren de aanschafkosten zonder de bijkomnede kosten koper.

Terug naar overzicht