Beleggen en investeren in Duitse woningen

“Duits onroerend goed is door de jaren heen een veilige en stabiele investering gebleken. Ondertussen hebben veel Nederlandse beleggers / investeerders de Duitse vastgoed markt ontdekt”, zegt de heer Jan Zwart (directeur van VASTgoed Duitsland BV), “waarbij men direct belegt of investeert in concrete vastgoed objecten, in een waardevaste en kansrijke markt en waar  aantrekkelijke rendementen kunnen worden gegenereerd”.

Vastgoed Duitsland BV is een solide partner bij uw aankoopproces

In een mogelijke zoektocht naar Duitse vastgoedbeleggingen, adviseert, ondersteunt en begeleidt VASTgoed Duitsland u graag. Naast een ruim en steeds wisselend aanbod van objecten beschikt VASTgoed Duitsland over jarenlange ervaring in de Duitse onroerend goed markt. Met deze expertise en know how heeft VASTgoed Duitsland de afgelopen jaren veel Nederlandse beleggers / investeerders succesvol begeleid bij hun aankopen.

Een (potentiele) koper van onroerend goed in Duitsland wordt veelal met onbekende juridische procedures en feiten geconfronteerd. Voorlopige koopcontracten bestaan niet in Duitsland en afspraken zonder tussenkomst van een notaris bieden geen zekerheid. Tot en met de ondertekening van een overeenkomst bij de notaris heeft een mogelijke koper geen enkele zekerheid omdat de verkoper nog altijd een terug trekkende beweging kan maken. Daarom is het van belang om met betrouwbare partijen tot een deal te komen. Vanzelfsprekend is het, voordat u contracten tekent, van essentieel belang u te laten adviseren over de juridische en fiscale consequenties omtrent de aankoop van Duits onroerend goed.

Beleggen in verhuurde woningen is lucratief

Beleggen in vastgoed en specifiek in verhuurde woningen is een solide alternatief voor overtollige liquiditeiten. In plaats van deze liquiditeiten (nagenoeg) renteloos op de (bank) rekening te laten staan, loont het om te investeren in verhuurde woningen. In tegenstelling tot in Nederland is het percentage eigen woning bezit in Duitsland relatief laag. Zo’n 60% tot 65% van de Duitse bevolking huurt een woning. Aldus is er veel vraag naar huurwoningen in Duitsland.

De vraag overtreft zelfs het aanbod van goede en betaalbare huurwoningen. Ergo er is sprake van een substantieel tekort aan woningen. Dit tekort wordt versterkt door het gegeven dat de woningbouw door gebrek aan goede locaties en strenge regelgeving ver achterblijft bij de behoefte aan betaalbare woningen. Met als gevolg dat de grote vraag een prijs opdrijvend effect op de huurprijzen heeft.

Hefboomeffect verhoogt het te realiseren rendement

Investeren en beleggen in onroerend goed in Duitsland kan vanzelfsprekend met uw eigen liquiditeiten. Maar wilt u een aanzienlijk hoger rendement op uw geïnvesteerde vermogen? Dan adviseren wij om een bancaire financiering naast de inbreng van uw eigen middelen aan te trekken. Door gebruik te maken van het hefboomeffect wordt het rendement van de beoogde investering nog aantrekkelijker. Duitse banken hanteren relatief lage rentetarieven voor langlopende rentevaste perioden. Tevens zijn deze banken vaak bereid om een relatief hoge  bevoorschotting te verstrekken. Bij bevoorschottingspercentages tot circa 70% tot 80% van de aankoopsom varieert het rentepercentage voor een lening met een tienjarige rentevaste periode tussen de 2,0% en 2,5% per jaar.

De voordelen van het beleggen of investeren in Duits onroerend goed in het kort

Waar de Nederlandse vastgoedmarkt in de recente crisis jaren in moeilijk vaarwater heeft verkeerd, laat de Duitse vastgoedmarkt zich als tamelijk waardevast karakteriseren. Dit maakt het investeren in de Duitse vastgoedmarkt aantrekkelijk. Op de Duitse vastgoedmarkt is er veel vraag naar (verhuurde) woningen en commerciële ruimten. Onder meer door:

  • een robuuste economische situatie;
  • groeiende bevolking;
  • lage rentestanden;
  • aantrekkelijke bancaire financieringen;
  • stijgende huurprijzen;
  • “eigenaars” vriendelijker huurrecht.

Tot slot

In uw zoektocht naar de mogelijk heden van een aankoop met passende financiering van een beleggingspand staat VASTgoed Duitsland u graag bij. Voor ons actuele aanbod en uitgebreidere
informatie verwijzen wij u graag naar onze website: www.vastgoedbeleggenduitsland.nl.

Terug naar overzicht
×